Jag är klar!

Nåja, stor tänkare var väl att ta i. Finns inte heller på riktigt. Bara på film. Om Joe kan man behöva veta att han blev övergiven av sina föräldrar när han var åtta år och sedan dess sökt efter dem. Under sökandet råkar han ut för en mängd olika händelser och det utmynnar i vad som egentligen betyder något i livet. Och vilka. Tragikomisk kan man nog säga. Usel kritik, men en kassasuccé. Världen behövde en snäll, positiv bondlurk som trots motstånd och elände tar sig fram och blir ” vinnare” till slut. Tack vare hans oförtröttliga sätt att fortsätta söka.

Inlägget med Curtis Mayfield är från 1972 och jag var då tolv år. Kampen för rättvisa för den svarta befolkningen var fortfarande mycket aktuell. I ett av Martin Luther King’s tal berättar han om det förlovade landet. ”You don’t get there without crossing over hills and mountains, but if you keep on keeping on, you can’t help but reach it.”

Kan det vara det Curtis Mayfield sjunger om eller handlar den om att hur livet är, att det går upp och ner, liksom en tröst och samtidigt en uppmaning till de unga. Vad tänker du?

Man kan tänka långt och kort om det här med att fortsätta fortsätta. Många har tagit uttrycket till sig och gjort det till sitt eget. Jag gör det här i bloggen!

Men vad behövs för att keep on keeping on? Är det alltid till gagn? Vilket pris kan det ha? Det är sånt jag går omkring och grunnar på.

Men. Det kommer mera. Lite mer om mitt personliga tänkande kring det. Inte idag, men snart.

Det här var liksom bara en liten apetizer!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s